nyckel
Våra resor |  Om oss |  Kontakt |  Beställ katalog | Grupper | Öppet köp
? 

bild


Blånande berg och glittrande sjöar i Hälsingland
10 - 13 augusti
 
4 dagar
Följ med på en omväxlande resa som tar oss längs kusten till charmiga fiskelägen runt Dellensjöarna och till Trolldalen med Växbo Lin. Vi får visningar av Bondeslott och besöker en fäbod samt Wij trädgårdar i Ockelbo, när rosorna står i full blom.

Dag 1 Avresa 10 augusti kl 09.00 från Cityterminalen. Vi dricker förmiddagskaffe på Gävlebro och vi fortsätter sedan norrut till Växbo och Trolldalen där vår lunch serveras på välrenommerade Växbo Krog.

Vi har sedan tid att titta in i hantverksbutiken och keramikverkstaden innan det är dags för besök på Växbo Lin, där vi guidas genom den fascinerande processen med att producera ett linnetyg. I den vackra Trolldalen kan vi se hur linberedningen gick till under 1800-talet med hjälp av vattenkraft.

Vi bor på Hotell Bollnäs där alla rum har WC, dusch, TV och WiFi.

Vi äter en trerätters middag i restaurangen med utsikt över sjön Varpen.

Dag 2 Frukost. Många av de största och finaste hälsingegårdarna finns i Alfta och Edsbyn.
Vi besöker hälsingegården Löka i Alfta och ser åtskilliga andra längs vägen. Färden fortsätter sedan utmed den vackra Voxnadalen norrut till gruvsamhället Los i Finnmarken, där man tidigare bröt mineralet kobolt. Här dricker vi kaffe på Lottaboden.

Vi åker söderut och på Våsbo Fäbodar får vi höra om hur det är att driva en fäbod och hur livet tedde sig här förr i tiden.

Vi äter gemensam lunch under dagen.

I Edsbyn får vi visning av ännu ett ”Bondeslott” – Mårtes, som är känd för sina barockinspirerade rosmålningar.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 3 Frukost. Idag beundrar vi de vackra vyerna när vi åker norrut längs Ljusnans dalgång och fortsätter mellan Dellensjöarna och runt Norra Dellen. Vi tar en avstickare upp på Avholmsberget för att beundra utsiken över de glittrande sjöarna och blånande bergen.

Vi äter en gemensam lunch.

Eftermiddagen ägnas åt Järvsö med Järvsö klack samt ett besök på det välkända hantverkscentret Stenegården.
Vi besöker också Bollnäs kyrka, som är känd för sina många medeltida träskulpturer.

Trerätters middag på hotellet.

Dag 4 Frukost. På vackra vägar längs kusten styr vi kosan mot Trollharens Fisk- och gårdsbutik. Här kan vi se hur man röker fisk och handla i butiken.

På ”Axmars brygga” med vacker utsikt över fjärden äter vi lunch och fortsätter inåt landet för att komma till trädgårdsmästaren Lars Krantz skapelse – Wij trädgårdar i Ockelbo. Vi får en intressant visning av trädgårdarna. Här finns det i rostid över 200 olika sorter.

Om vädret är vackert tar vi en sväng längs kusten och gör ett stopp i Gävle Bro, innan vi beräknas nå Stockholm vid 19-tiden.

Pris: 5.590:-
Allt detta ingår:
   
– bussresa
– plats i dubbelrum
– 3 frukost, 4 luncher
– 3 middag
– utflykter, lokalguide, visning
– reseledarens tjänster

Enkelrumstillägg: 790:-
 

Öppet köp t.o.m. 45 dagar före avresa!Länk: http://
            

Records 1 to 1 of 1


Triangelresor AB • Sturegatan 40 • 114 36 Stockholm • Tel 08-665 10 35 • info@triangelresor.se