nyckel
Våra resor |  Om oss |  Kontakt |  Beställ katalog | Grupper | Öppet köp
? 

bild


Kulturstäder och vacker natur i Tyskland

Dresden, Weimar, Leipzig och natursköna Spreewald

11 – 15 september
 
5 dagar
I Dresden, en av Europas vackraste barockstäder, besöker vi det berömda Zwingerpalatset. Vi går i Goethes fotspår i charmiga Weimar, ser världsberömt porslin i Meißen och bor i Bachs och Wagners stad Leipzig. Vi gör en båttur i det natursköna deltalandskapet Spreewald och provar viner på en trevlig vingård.

Dag 1 Vi flyger från Arlanda kl 10.45 med Airberlin och vi beräknas att landa kl 12.20 på Tegel i Berlin.
Vår buss tar oss till Wittenberg. Vi gör en guidad tur till fots får vi höra om vad som hände när Luther spikade upp sina teser på porten till slottskyrkan för precis 500 år sedan. Vi ser också många sevärdheter från renässansen.

Lunch på egen hand i Wittenberg.

Färden går vidare mot Leipzig där vi bor centralt på Best Western Hotel i Leipzig. Alla rum har WC och dusch. Här har vi nära till sevärdheter, shopping, kaféer och restauranger.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 2 Efter frukost gör vi en stadspromenad i Leipzig med lokalguide som berättar om staden och dess spännande historia.
Under vår tur besöker vi betydelsefulla och historiska platser som Thomaskyrkan där Johann Sebastian Bach verkade. Han var även verksam i Nikolaikyrkan som också spelade en viktig roll i ”den fredliga revolutionen” som ledde till Tysklands återförenande.

Vi äter gemensam lunch i ”Auerbachs källare” som figurerar i Goethes pjäs Faust.

Eftermiddagen till eget förfogande. Leipzig är en levande, lummig och grön stad med många trevliga parker som man kan besöka.
Kanske lockar ett besök på något av de tre Grassimuseerna: för musikinstrument, för brukskonst eller för etnologi. För den konstintresserade kan kanske ett besök på Museet för Bildkonst vara något. Leipzig var under 1970 – 1980-talen ett konstnärscentrum och här visas verk av lokala konstnärer.
Zum Arabischen Coffe Baum är ett av Europas äldsta kaffehus och ligger i en vacker byggnad. Det kan vara ett alternativ för den kaffesugne. Här sägs det att Bach, Schumann, Grieg, Goethe och Napoleon också druckit kaffe. I anslutning till kaféet finns ett litet kaffemuseum.

Det finns goda möjligheter för shopping i stadens trevliga arkader och passager eller i den praktfulla tågstationen, en av Europas största, som också är ett stort shoppingcenter.

Middag på egen hand eller tillsammans med reseledaren på någon av stadens många trevliga restauranger.

Leipzig är en betydande musikstad så varför inte förgylla resan med en konsert på operan eller på konserthuset Gewandhaus någon kväll?

Dag 3 Efter frukost går färden till Sachsens huvudstad Dresden. Staden var känd som Nordeuropas Florens och Elbes Venedig innan de allierade bombade staden i slutet av andra världskriget, då mycket av denna magnifika stad förstördes. Man har sedan dess lyckats återställa det mesta av stadens tidigare prakt och Dresden anses idag vara en av Europas vackraste barockstäder. Vi gör en stadsrundtur med lokalguide och får höra om stadens historia och se arkitektoniska mästerverk så som Frauenkirche och Semperoperan.

Vi besöker Zwingerpalatset med sin berömda konstsamling, som brukar jämföras med Louvrens och Eremitagets. Några av höjdpunkterna är ”Sixtinska madonnan” av Raphael, Tizians ”Zinsgroschen” och Giorgiones ”Sovande Venus”.

Givetvis finns här även många andra mästerverk av konstnärer som Rembrandt, van Eyck, Cranach och Holbein. Man har också en Kunstkammer från 1500- och 1600-talet med föremål av ädelstenar, pärlor, glas och elfenben.

Lunch på egen hand i Dresden.

På eftermiddagen åker vi vidare till Meißen – en vacker stad vid Elbe som har blivit världsberömd för sitt porslin. Meißen är synonymt med porslinsfigurernas fulländade skönhet. Vi får en visning av porslinsfabriken som grundades här 1710. Därefter kan vi i museet beundra de 3000 föremål som visas i utställningen.

Gemensam middag i Leipzig.

Dag 4 Efter frukost åker vi till Lützen, den plats där svenska trupper stred mot den kejserliga armén 1632 och Gustav II Adolf stupade i dimman.

Färden går vidare mot Weimar, ett centrum för tysk kulturhistoria och av många betraktad som en av landets vackraste städer. Här levde och verkade bland andra författarna Goethe och Schiller samt kompositören Liszt. I Weimar grundades också den progressiva konst- och designskolan Bauhaus 1919.

Tillsammans med vår lokalguide gör vi en stadsvandring till fots där vi får höra om och uppleva denna gemytliga stad. Vi får även en visning av Goethes hus och har sedan tid att på egen hand njuta av staden och hitta ett trevligt kafé eller en restaurang att äta lunch på.

Under återresan färdas vi genom ett av Tysklands största vindistrikt och avrundar dagen passande med ett besök på en vingård där vi får avnjuta lokalt producerat vin och en välsmakande middag.

Dag 5 Efter frukost gör vi ett besök vid Völkerschlacht-monumentet i Leipzig, ett stort minnesmärke över slaget 1813 då Napoleon här led ett stort nederlag.

Färden går vidare mot världsarvet Spreewald, ett av Europas mest fascinerande landskap. Spreewald är ett inlandsdelta med över 1.000 km vattenvägar som bjuder på vacker natur med sällsynta djur och växter. Vi upplever den unika miljön under en båttur längs slingrande kanaler

Lunch på egen hand.

Vi äter middag på en trevlig restaurang innan vi åker till flygplatsen. Flyget avgår kl 21.25 från Berlin och ankommer Arlanda 23.00.

Pris: 9.850:-
Allt detta ingår:
   
– flyg Arlanda – Berlin t/r
– plats i dubbelrum
– 4 frukostar, 1 lunch
– 4 middagar
– utflykter och entréer
– svensktalande lokalguider
– reseledarens tjänster

Enkelrumstillägg: 1.250:-
 


Länk: http://
            

Records 1 to 1 of 1


Triangelresor AB • Sturegatan 40 • 114 36 Stockholm • Tel 08-665 10 35 • info@triangelresor.se