nyckel
Våra resor |  Om oss |  Kontakt |  Beställ katalog | Grupper | Öppet köp
? 

bild


Svenska Pommern med öarna Rügen och Usedom
Wismar, Stralsund, Rostock och Greifswald
3 - 7 september
 
5 dagar
Följ med oss på en härlig resa till Pommern med öarna Rügen och Usedom! Vi gör trevliga och intressanta utflykter och får uppleva svenskminnen, idylliska badorter, Hansastäder och vacker natur. Vi bor i Hansastaden Greifswald med minnen från svensktiden och utsmyckade hus från gamla tider som fortfarande lyser i all sin prakt.

Dag 1 Avresa med buss kl 09.00 från Cityterminalen i Stockholm. Vi dricker förmiddagskaffe före Nyköping och lunch får vi i Jönköping. På Café Linnéaträdgården i Helsingborg dricker vi eftermiddagskaffe i trevlig miljö.

Därefter fortsätter vi till Trelleborg där TT-Lines fartyg väntar. Vi har utsides tvåbäddshytter med båda sängarna på golvet. I restaurangen serveras en god buffémiddag där öl och vin ingår.

Dag 2 Vi njuter av en god frukostbuffé innan fartyget anländer till Travemünde. Resan går vidare till den idylliska hamnstaden Wismar som var administrativt centrum under svensktiden.

Här möter vi vår svensktalande guide och gör en promenad i den vackra välbevarade stadskärnan, som består av köpmanshus från olika epoker med stiliga gavlar, hamnmagasin och ståtliga tegelkyrkor. Runt stadens stora torg finner vi många imponerande byggnader som minner om välståndet under Hansa- och svensktiden.

Vi fortsätter därefter till Rostock där vi gör en stadsvandring. Staden var för 600 år sedan en kosmopolitisk stad med universitet och ett mäktigt näringsliv. Rester av den medeltida stadsmuren, stolta borgarhus och praktfulla kyrkor vittnar om att staden var en av de största och mest inflytelserika Hansastäderna.

Vi äter lunch i byn Sanitz på restaurang Mecklenburg.

Resan går vidare till Greifswald där vi bor på Europa Hotel****. Alla rum har WC, dusch/bad och TV. Efter att vi har installerat oss på våra rum samlas vi åter för att få ett första intryck av staden tillsammans med vår omtyckta och kunnige lokalguide Rainer Schwenke, som ska guida oss de närmaste dagarna.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 3 Frukost. Förmiddagen ägnas åt staden Greifswald som en gång i tiden var Gustav II Adolfs högkvarter. Idag finner vi en tidstroget renoverad stad med vackert utsmyckade hus.

Här låg en gång i tiden Sveriges äldsta universitet grundat 1456. På 1700-talet kom många svenskar hit för att studera.
Vi gör en stadsvandring i Greifswald med vår svensktalande lokalguide och besöker bl.a. universitetsaulan, domkyrkan och rådhuset.

Vi fortsätter till den vackra ön Usedom som bjuder på många kontraster med eleganta badorter, badstränder och oförstört landskap med en sällsynt djur- och växtvärld.

Här äter vi lunch på den pittoreska Banneminer Krug i byn Bannemin.

Därefter kör vi längs Usedoms kust och njuter av grönskan och den vackra strandlinjen med den mjuka vita sanden. Vi kommer till badorterna Bad Heringsdorf och Ahlbeck med imponerande byggnader.

I Bad Heringsdorf gör vi ett längre stopp. Här kan man gå längs strandpromenaden eller sitta på ett café, ta en öl och bara njuta av havsutsikten. Vi forsätter till Mellentin där vi ser Johan Oxenstiernas slott exteriört och tittar in i 1600-talskyrkan.

Vi kommer till Greifswald där vi äter middag och provar på olika ölsorter på bryggerirestaurangen Zum Alten Fritz.

Dag 4 Frukost och utcheckning från hotellet. Vi börjar dagen med ett besök i Hansastaden Stralsund, som nästan helt är omgiven av Östersjöns vatten. Denna Hansastad grundades 1234 och i stadens hjärta finns de rikt dekorerade gavelhusen, de stora packhusen och de imponerande kyrkorna i bränt tegel, som ger Stralsund dess karaktär och som gör att den finns med på världsarvslistan.

Här finns medeltida byggnader och många svenskminnen. Både Gustav II Adolf och Karl XII har varit här och gjort avtryck i stadens historia. Staden tillhörde tidvis det svenska väldet.

Vi beger oss till Rügen som är Tysklands största ö och passerar Carl Gustav Wrangels slott Spyker som vi ser exteriört. Vi tar en skön promenad genom bokskogen till de berömda kritklipporna vid Viktoriasicht, en av de mest fotograferade platserna på Rügen.

Bussen tar oss längs kusten och passerar Tredje rikets semesterort Prora där man planerade för att ha 20.000 semestergäster samtidigt. Numera står den jättelika anlägg-ningen delvis helt öde.

Vi fortsätter genom den största badorten Binz med sin 3 km långa strand. Färden går vidare till Putbus med sin 200-åriga klassicistiska stadskärna med vita hus som präglas av italiensk elegans.

Strax utanför Putbus äter vi en god lunch på Restaurang Jägerhütte.

På eftermiddagen återvänder vi till Stralsund där vi har tid att strosa runt på egen hand.

Bussen tar oss till TT-lines fartyg i Travemünde. Ombord installerar vi oss i våra bekväma hytter. Restaurangen serveras en god buffémiddag där öl och vin ingår.

Dag 5 Efter ankomst till Trelleborg åker vi till Lorensdal Gård, omgiven av den skånska slätten. Här står en härlig frukost framdukad åt oss.

På Hamnkrogen i Gränna äter vi lunch och efter Nyköping får vi eftermiddagskaffe.

Vi beräknas vara åter i Stockholm strax efter kl 18.20.

Pris: 8.250:-
Allt detta ingår:
   
– bussresor, vägskatter
– färja med TT-line t/r
– plats i dubbelrum
– plats i tvåbäddshytt
– 4 frukostar, 5 luncher
– 4 middagar, 3 kaffemål
– 1 ölprovning
– utflykter och entréer
– svensktalande lokalguider
– reseledarens tjänster


Tillägg för insides enkelhytt
och enkelrum: 1.325:-

Utsides enkelhytt: 160:-
 

Öppet köp t.o.m. 45 dagar före avresa!Länk: http://
            

Records 1 to 1 of 1


Triangelresor AB • Sturegatan 40 • 114 36 Stockholm • Tel 08-665 10 35 • info@triangelresor.se