nyckel
Våra resor |  Om oss |  Kontakt |  Beställ katalog | Grupper | Öppet köp
? 

bild


Sensommar på Visingsö

1 - 2 september
 
2 dagar
Visingsö ligger som en vacker pärla mitt i Vättern och bjuder på en lång och spännande historia som vi får ta del av under en intressant rundtur med lokalguide. Vi bor på Wisingsö hotell som ligger i vacker miljö inbäddad i lantlig grönska. Vi får en visning av Ellen Keys Strand med en spännande inblick i den världsberömda författarinnans liv.

Dag 1 Avresa kl 09.00 fredagen den 1 september från Cityterminalen i Stockholm. I medeltidsstaden Vadstena äter vi lunch på Rådhuskällaren. Efter lunch får vi en guidad tur med utgångspunkt från ”kvinnorna som byggde Vadstena”.

Vi fortsätter sedan på vackra vägar längs Tåkern till Gränna där vi tar färjan till Visingsö. Vi bor på Wisingsö Hotell omgivet av lummiga trädgårdar. Rummen ligger i olika byggnader på gångavstånd från restaurangen. Alla rum har WC, dusch och TV. Här finns tillgång till boulebana, tennis och möjlighet att hyra cykel. Efter att vi installerat oss i våra rum och bekantat oss med området väntar en god middag på hotellet.

Dag 2 Efter frukost gör vi en rundtur på ön med buss och lokalguide som berättar om Visingsös spännande historia. På små slingrande vägar åker vi genom öns vackra landskap och passerar de berömda ekskogarna. Under vår rundtur ser vi ruinerna av slottet Visingsborg, Brahekyrkan och Kumlaby kyrka med vackra 1400-tals målningar.

En god lunchbuffé väntar oss sedan på vårt hotell. Vi lämnar Visingsö och tar färjan till Gränna och påbörjar färden till Ellen Keys Strand. Ellen Key var en av sin tids mest inflytelserikaste författare. Hon var även en världsberömd pedagog, fredsivrare, kvinnosakskämpe och visionär.

Inspirerad av bl.a sitt eget barndomshem, jugendstilen och Italien lät hon bygga huset Strand år 1910 – 1911. Här bodde hon i lugn och ro under sina sista år. Vi får en intressant visning i det vackra huset samt en spännande inblick i Ellen Keys liv.

Vi dricker eftermiddagskaffe i Hästholmen.
Vi beräknas vara åter i Stockholm vid 20.00-tiden.

Pris: 2.990:-
Allt detta ingår:
   
– bussresa, färjeavgifter
– plats i dubbelrum
– 1 frukost, 2 luncher
– 1 middag
– 1 kaffemål
– utflykter, lokalguide, visning
– reseledarens tjänster

Enkelrumstillägg: 350:-
 

Öppet köp t.o.m. 45 dagar före avresa!Länk: http://
            

Records 1 to 1 of 1


Triangelresor AB • Sturegatan 40 • 114 36 Stockholm • Tel 08-665 10 35 • info@triangelresor.se