nyckel
Våra resor |  Om oss |  Kontakt |  Beställ katalog | Grupper | Öppet köp
? 

bild


Sommardagar i Östergyllen

21 - 23 juli
 
3 dagar
Följ med till Vadstena där vi gör en vandring som kretsar kring den Heliga Birgitta och hennes tid. Hon var Hovfru vid kung Magnus och drottning Blankas hov på Bjälboättens palats. Vid Rökstenen, med sina trollrunor, kan vi ta del av Sveriges första litterära verk. Östergötlands natur i fager sommartid bjuder på många vackra upplevelser. Vi gör en tur upp på Omberg med utsikt över Vättern och besöker fågelsjön Tåkern.

Dag 1 Avfärd från Cityterminalen, Stockholm kl 09.00. Vi dricker förmiddagskaffe på Café Utsikten i Vagnhärad och innan vi kommer till Vadstena äter vi gemensam lunch.

I Vadstena får vi en guidad tur som kretsar kring den Heliga Birgitta och hennes tid vid kung Magnus och drottning Blankas hov. Vi får även tid att på egen hand gå runt i den vackra staden, innan bussen återvänder till Linköping.

Vi bor centralt på nyrenoverade Hotell Ekoxen vid Trädgårdsföreningen. Alla rum har WC, dusch och WiFi.

Trerätters middag på hotellet.

Dag 2 Frukost. Vårt första mål blir Rökstenen från 800-talet, som ibland kallas vårt första litterära verk och är skriven i runskrift. Vi fortsätter upp på Omberg där vi både får beundra den magnifika utsikten över Vättern och kan göra en liten promenad genom den vackra bokskogen. Nedanför på andra sidan berget ligger fågelsjön Tåkern, där vi stannar vid en utsiktsplats och spanar på fågellivet.

Vi äter gemensam lunch och fortsätter på vårt medeltidstema med att besöka Alvastra Klosterruin.

Fram till dess att Gustav Vasa stängde alla kloster var Alvastra ett av Sveriges främsta kulturcentra. Reseledaren berättar om klostret som grundades på 1100-talet.Vid återkomsten till Linköping besöker vi Domkyrkan, en av de mäktigaste i Sverige och Slotts- och Domkyrkomuseet.

Före middagen på Kanalkrogen vid Bergs Slussar, med utsikt över Göta Kanal, har vi tid att gå runt och titta på den imponerande slusstrappan som med sina 7 slussar lyfter båtarna hela 29 meter!

Dag 3 Frukost. Vi beger oss till Heidenstams Övralid, där vi gör ett kortare stopp för att beundra utsikten över Vättern och bese skaldens grav. Färden fortsätter till den unika skulpturparken ”Konst på Hög” som är belägen på en slagghög. Här finns verk av flera av landets främsta konstnärer som Lars Vilks, Ulla Viotti och Lenny Clarhäll.

På Karlslunds herrgård serveras vår lunch och vi har tid att ta en promenad i den vackra herrgårdsparken.

På eftermiddagen får vi kaffe i trevlig miljö på Gaggeska Gården i kulturreservatet Vallby i Västerås.
Bussen beräknas vara åter i Stockholm kl 17.30.

Pris: 3.990:-
Allt detta ingår:
   
– bussresor
– plats i dubbelrum
– 2 frukost, 3 luncher
– 2 middag
– visningar
– reseledarens tjänster

Enkelrumstillägg: 290:-
 


Länk: http://
            

Records 1 to 1 of 1


Triangelresor AB • Sturegatan 40 • 114 36 Stockholm • Tel 08-665 10 35 • info@triangelresor.se