nyckel
Våra resor |  Om oss |  Kontakt |  Beställ katalog | Grupper | Öppet köp
? 

bild


Följ med till natursköna Höga Kusten
Nordingrå operafestival med Puccinis ”Syster Angelica”

14 - 17 juli
 
4 dagar
Upplev sommaren på Höga Kusten! Kombinationen av kustnära berg, djupa skogar och en vacker skärgård gör detta till ett av Sveriges mest unika naturområden. Vi besöker Villa Fraxinus vackra trädgård och Skeppsmalens välbevarade fiskeläge längst ut i skärgården. Vi tar linbanan till Skulebergets topp där vi har en milsvid utsikt över kusten.

Dag 1 Avresa den 14 juli kl 08.30 från Cityterminalen i Stockholm. Förmiddagskaffe dricker vi i närheten av Gävle. På Svartviks herrgård strax söder om Sundsvall får vi en god lunch. Innan vi kommer till Örnsköldsvik besöker vi Ytterlännäs gamla kyrka, vars äldsta delar är från 1200-talet. Här får vi en guidad tur och i ladan bredvid dricker vi vårt eftermiddagskaffe.

På sen eftermiddag är vi framme i Örnsköldsvik där vi ska bo tre nätter på Elite Hotell Plaza, som ligger centralt vid hamnen. Alla rum har WC, dusch, TV, WiFi och hårtork. Högst upp på 14:e våningen finns en relaxavdelning som är värd att besöka för den hänförande utsikten.

Gemensam middag äter vi i hotellets restaurang ”The Bishops Arms” med genuin engelsk pubmiljö. Om vädret tillåter kan middagen serveras på uteserveringen.

Dag 2 Efter en riklig frukostbuffé går färden söderut och vårt första besöksmål ligger i den lilla byn Hyndtjärn som ligger mellan Mjällom och Ullånger. Här finner vi trädgården till Villa Fraxinus som ligger mitt ute i skogen, på den plats som tidigare var byns grovsoptipp.

Landskapsarkitekten Sture Forsberg letade efter en tomt att bygga sitt hus och trädgård på. Bortsett från soporna fanns här en enastående bergig naturmark med potential att skapa spännande trädgårdsrum mellan bergsskrevor och hällar. Vi får en visning av trädgården och får höra om dess tillkomst och vad som inspirerat de olika trädgårdsrummen. Trädgårdscaféet är öppet.

Lunch äter vi i det charmiga fiskeläget Norrfällsviken som är över 350 år gammalt. Här ser man de karaktäristiska sjöbodarna som ligger mellan vattnet och den smala bygatan.
Efter vår lunch har vi tid att strosa runt i fiskeläget, besöka fiskemuseet och njuta av det vackra skärgårdslandskapet. Vi åker vidare mot Nordingrå där vi besöker fiskeläget Barsta. Vi går in i kapellet från mitten av 1600-talet. Vi gör även ett stopp i Bönhamns fiskeläge, där vi kan ta en promenad längst vattnet på en lätt naturstig.

I Mannaminne, ett slags allkonstverk, bestående av byggnader, hantverk och allt möjligt roligt och udda, får vi en visning innan vi på egen hand får beundra skapelsen.
Här äter vi även en lättare middag innan vi åker till Nordingrå kyrka där operaveckan pågår. I kväll ska vi ”gå i kloster”. Vi ser Puccinis opera ”Syster Angelica”. Innan föreställningen har man en genomgång av handlingen.

Dag 3 Frukost. Dagens utflykt börjar med att vi åker längst ut i skärgården till det välbevarade fiskeläget Skeppsmalen. Området bjuder på en dramatisk natur och är den norra delen av Höga Kusten. Vi möts av vår lokalguide som bjuder på kaffe och berättar om hur det var att leva här förr i tiden. Här finns ett surströmmingsmuseum och i båt-huset visas en utställning, som ger en glimt av hur båtar och fiskemetoder har sett ut genom tiderna. Vi åker vidare för lunch i Brynge Kulturområde. Här får vi tid att titta på byggnader och föremål som var grunden för bygdens välstånd. Ett centrum för linberedning och ett gammalt sågverk är två exempel.

På eftermiddagen åker vi söderut och tar oss upp till Skulebergets topp med sittliften. Färden med den 1.100 meter långa linbanan tar c:a 20 min. Väl uppe på toppen får man njuta av en strålande utsikt över öar och kustbandet. Här finns det även möjlighet att köpa kaffe. Skuleberget är ett naturreservat som skyddar landskapet. Här kan man bättre än någon annanstans, tydligt se landhöjningens inverkan på landskapet sedan istiden. För den som inte vill åka upp på berget finns Naturum Höga Kusten med intressant utställning.

Middag på hotellet.

Dag 4 Efter en god frukostbuffé tar vi en promenad till Hans Hedberg Museum. Den internationellt kände konstnären Hans Hedberg föddes strax utanför Örnsköldsvik men bodde och verkade i södra Frankrike större delen av livet. Där fascinerade han människor över hela världen med sin keramik av gigantiska äpplen och ägg med färgstarka glasyrer. Färden går vidare söderut och vi stannar vid Hornöberget, där man har en fantastisk utsikt över Ångermanälven och Högakustenbron, som är en av världens längsta hängbroar.

På Söråkers herrgård serveras vår lunch och eftermiddagskaffe dricker vi i trevlig miljö på Forsbacka Wärdshus, strax utanför Gävle.

Vi beräknas vara åter i Stockholm vid 19-tiden.

Pris: 5.970:-
Allt detta ingår:
   
Pris kommer snart.

– bussresor
– plats i dubbelrum
– 3 frukostar
– 4 luncher
– 3 middagar
– 2 kaffemål
– utflykter, visningar, entréer
– operabiljett à 200:-
– reseledarens tjänster

Enkelrumstillägg: 1.190:-
 

Öppet köp t.o.m. 45 dagar före avresa!Länk: http://
            

Records 1 to 1 of 1


Triangelresor AB • Sturegatan 40 • 114 36 Stockholm • Tel 08-665 10 35 • info@triangelresor.se