nyckel
Våra resor |  Om oss |  Kontakt |  Beställ katalog | Grupper | Öppet köp
? 

bild


Fira midsommar på Medevi Brunn
Vadstena och spelmansstämma på Julita herrgård
22 - 24 juni
 
3 dagar
Askersund ligger vackert belägen vid Vätterns norra spets. Här kan vi strosa nere vid hamnen, promenera i den välbevarade trästaden samt besöka konstgallerier och butiker. Vi gör en båttur i Norra Vätterns skärgård och firar midsommarafton med majstångsresning på Sveriges äldsta brunnsort – Medevi Brunn. Vi går också på en visning i den heliga Birgittas fotspår i Vadstena. På Julita gård får vi uppleva en spelmansstämma.

Dag 1 Avresa lördag 22 juni kl 09.00 från Cityterminalen i Stockholm. Framme i Askersund gör vi en härlig kryssning med M/S Wettervik på Vättern med öar, kobbar och skär. Ombord får vi lunch och njuter av vackra vyer.

Vi gör ett besök på Venus Choklad där vi får en kort introduktion, får smaka på deras populäraste pralin och har möjlighet att handla. Vi bor på hotell Best Western i Askersund. Alla rum har WC, dusch och TV. Hotellet har även en relaxavdelning som är tillgänglig för gästerna.

Innan middagen på hotellet har vi tid på egen hand göra en promenad i den gamla trästaden eller längs hamnen. Man kan också titta in i Askersunds konsthall eller Galleri Vättern.

Dag 2 Frukost. Vi åker till Vadstena där vi får en intressant guidning som kretsar kring den heliga Birgitta och hennes tid i staden med både kloster, kungar och borgare. Vi får även litet tid att på egen hand upptäcka staden.

En lätt lunch intar vi på Farfarsstugan vid Övralid, med strålande utsikt över Vättern, innan vi beger oss till Medevi Brunn. Här får vi vara med om årets midsommarfirande med midsommartåg, resning av stång, sång och dans. Vi har även tid att gå runt på brunnsområdet.

Kl 16 blir det Brunnskonsert vid Schweizeriet, och här väntar oss kaffe med bulle att inta i det gröna. Väl tillbaka i Askersund äter vi på kvällen en god midsommarmiddag med, som sig bör, jordgubbstårta till efterrätt.

Dag 3 Frukost. Vi inleder med att åka till Sörmland och Julita Gård, som är en del av Nordiska museet. Här kan man se herrgården och alla de byggnader som hörde till ett större lantbruk. Idag är det spelmansstämma, då vi får lyssna på folkmusik av alla de slag.

Lunch äter vi på Julita Skans.

På hemvägen gör vi ett kort stopp i Malmköping.
Åter på Cityterminalen c:a kl 17.30.

Pris: 4.950:-
Allt detta ingår:
   
– bussresor, kryssning
– plats i dubbelrum
– 2 frukost, 3 luncher
– 2 middag, 1 kaffemål
– visning
– reseledarens tjänster

Enkelrumstillägg 550:-
 

Öppet köp t.o.m. 45 dagar före avresa!Länk: http://
            

Records 1 to 1 of 1


Triangelresor AB • Sturegatan 40 • 114 36 Stockholm • Tel 08-665 10 35 • info@triangelresor.se