nyckel
Våra resor |  Om oss |  Kontakt |  Beställ katalog | Grupper | Öppet köp
? 

bild


Bornholm – Danmarks gröna solskensö


22 – 25 augusti
 
4 dagar
Bornholm, även kallad för solskensön, ligger i hjärtat av Östersjön. Bornholms kontrastrika landskap är unikt, på den karga nordsidan kan du uppleva fantastiska klippformationer och i söder breder vita sandstränder ut sig. Under resan besöker vi idylliska städer, konsthantverkare, Danmarks största rundkyrka och andra spännande sevärdheter. Vi får njuta av den vackra naturen och de underbara vyerna som Bornholm har att erbjuda. Vi bor på Hotel Griffen i Rönne med ”Den Bornholmske Diamant spa”.

Dag 1 Avresa tisdag 22 augusti kl 08:00 från Cityterminalen i Stockholm. I Nyköping dricker vi förmiddagskaffe. I Jönköping serveras vår lunch i trevlig miljö på Restaurang Sjön. Vi gör ett kaffestopp innan vi kommer till färjeläget i Ystad, där vi ska ta färjan över till Bornholm. Båtresan tar 1 timme och 20 min. Middag på egen hand ombord.

Efter ankomsten till Rönne åker vi den korta biten med vår buss till Hotel Griffen, där vi ska bo tre nätter. Alla rum har dusch, WC, TV, hårtork och telefon. Hotellet har en härlig terrass med panoramautsikt över Östersjön. Gästerna har fri tillgång till hotellets spaavdelning. Här finns olika bastur, alla är en upplevelse i sig, samt en pool med 34-gradigt vatten. Det finns också en liten sandstrand bara 300 meter från hotellet, så glöm inte badkläder!

Dag 2 Frukostbuffé. Gemensam promenad i Rönne med reseledaren. Vi åker med bussen in till Rönne centrum. I de gamla kvarteren möts vi av vackra korsvirkeshus och köpmansgårdar. Vi promenerar genom den charmiga stadskärnan med sina krokiga kullerstensgator, vi besöker Keramikhuset Hjorts fabrik. Därefter har vi en stund att äta lunch och upptäcka Rönne på egen hand.

Vi samlas åter för att med vår buss se den södra delen av ön. Vi åker tvärs över ön och stannar till i den lilla hamnstaden Svaneke. Det är en charmig stad med välbevarade korsvirkeshus, gamla köpmansgårdar, vackra trädgårdar, många små butiker och trevliga restauranger. Här får vi tid att strosa runt i staden.

Färden fortsätter längs sydkusten och vi upplever många vackra vyer och kan njuta av närheten till havet. Vi gör ett stopp och går på visning och provsmakning på Bornholm havtorn plantage Höstet. Vid Dueodde möts vi av den fantastiska vita sandstranden. Här är sanden så fin, att den förr användes vid tillverkning av timglas. Vi stannar till och de som önskar kan ta en liten promenad. Naturen präglas av härlig strand, tallskog, kuperad terräng och dyner. De som vill kan gå högst upp i fyren där man har en storslagen utsikt över kustområdet och södra Bornholm.

Middag: Grillkväll på vingården Gadegård.

Dag 3 Frukostbuffé. I dag fortsätter vi utforska ön och färden går till de norra delarna. Högst upp på Bornholms nordspets ligger de imponerande ruinerna av fästningen Hammershus, som är öns mest besökta sevärdhet. Det är Nordeuropas största borgruin och här kan vi gå upp till ruinen och se på den vackra utsikten, om det är bra sikt kan du se ända till Sverige.Bredvid fästningen ligger ett besökscentrum som berättar om dess intressanta historia. Lunchen intar vi på Nordbornholms rökeri.

Vi åker vidare mot Gudhjem, till Bornholms unika och arkitektoniskt spännande konstmuseum. Här träffar vi på verk av kända bornholmska konstnärer som Oluf Høst, Edvard Weie, Kræsten Iversen. Samlingarna belyser både måleri, skulptur och konsthantverk på Bornholm från 1800-talets början till nutid. Vi hittar också intressanta temautställningar inom konst, design och konsthantverk. Vid konstmuseet får vi också möjlighet att se de vackra Heligdomsklipporna, som är Danmarks största natursevärdhet.

I Gudhjem råder en alldeles speciell atmosfär med sina smala gator och charmiga korsvirkeshus. Redan på 1800-talet vallfärdade konstnärer till staden för att uppleva det speciella ”Gudhjem-ljuset”. Vi har dessutom tid att gå runt och njuta av den vackra visningsträdgården, med många växter som är ovanliga på dessa breddgrader, som fikon och mullbärsträd.

Vi åker från Gudhjem och stannar till vid Danmarks största rundkyrka, Österlars. Den är uppförd 1150 i romansk stil som försvarskyrka. Åter till hotellet och tid att njuta av Den Bornholmske SPA.

Middag på egen hand i Rönne.

Dag 4 Frukost. Vi lämnar Rönne och åker med färjan kl 10.30 till Ystad. Vi stannar och äter lunch på Höör Gästis. Vi äter också en gemensam middag. Åter i Stockholm kl 21.45.

Pris: 6.850:-
Allt detta ingår:
   
– bussresor
– plats i tvåbäddsrum
– 3 frukostar
– 3 luncher
– 3 middagar
– 1 kaffemål
– utflykter och entréer
– reseledarens tjänster

Enkelrumstillägg: 1.090:-
 

Öppet köp t.o.m. 45 dagar före avresa!Länk: http://
            

Records 1 to 1 of 1


Triangelresor AB • Sturegatan 40 • 114 36 Stockholm • Tel 08-665 10 35 • info@triangelresor.se